четвъртък, 18 септември 2008 г.

Трън и Ждрелото при река Ерма

За Трън знаех само, че е мястото с най-големи залежи от злато в България и толкова:) Сега знам, че се намира в Западна България, близо до сръбската граница, че край града има запазени попътни могили, които са очертавали пътя от Дубровник и Адриатика към Сердика и че този район е очарователен:)



Пътя до там беше от лежерен по лежерен. Нямаше никакво движение и хълмчетата се редуваха едно след друго. В Трън също не се бяха юрнали кои знае колко:) На площада печеше слънце и всички знаеха че не сме оттук. Затова решихме бързо да се социализираме и да пуснем по едно Тото в магазина:)





... и да си купим ръчен хляб... това вече ни отваряше много врати:)



Ждрелото на Ерма е невероятно красиво, пълно е с мостчета, големи тунели и бурни води. Ще е още по-прекрасно през пролетта, когато всичко е зелено и слънчево. Но засега малко тиролски пейзаж:)





На самия път, който води до ждрелото се намира хижа Ерма, а на около 16 км по черен път, се намира хижа Руй:) Повече за Трън и хижите тук:
http://gradtran.hit.bg/

сряда, 17 септември 2008 г.

Dull flame of desire by Bjork features Antony Hegarty



Изпълнено с меланхолична страст и с присъствието на вокалите на Аntony Hegarty от Antony & The Johnsons, новото музикално произведение" The Dull Flame of Desire" те оставя да се рееш сред падащи есенни листа.

"The Dull Flame of Desire" използва стихове, от преведена поема на руския поет-романтик Фьодор Тютчев, които се появяват във филма на Aндрей Тарковски-"Stalker".
Концепцията за видеото е уникална. Хиляди участници в състезанието, което беше пуснато на сайта www.bjork.com се бореха за възможността да работят с Bjork, като накрая бяха избрани 3-ма, които да участват в направата на видеоклипа.

Björk and Antony изпълняват парчето срещу зелен екран в Ню Йорк, след това на всеки режисьор е изпратен записаният необработен материал, за да го пресъздаде всеки по своя си начин. Christoph Jantos (Berlin), Masahiro Mogari (Tokyo) and Marçal Cuberta Junca (Girona)са избраните режисьори. На всеки режисьор е дадена отделна част, вурху която да работи и заедно трите части са сглобени в Лондон, за да създадат крайното видео.