събота, 16 януари 2010 г.

Building a home while drinking:)

Къща някъде в Мексико, построена от стъклени и пластмасови бутилки! Гениално! Оказа се, че идеята датира още от 60-те години на 20-ти век, когато се появяват първите такива къщи и дори някои производители на напитки започват да бутилират в правоъгълни бутилки, с цел използване на бутилката като строителен материал.



















"Женски пазар"

"Женски пазар"

Това е едно от любимите ми места в София. Огромен, шарен организъм пълен със плодове и зеленчуци, наливна боза и кардамон, джапанки и ориенталски костюми. Последната ми покупка от там, беше чуден комплект за федербал на невероятната цена от 2 лева. Впечетли ме фактът, че пазара съществува още преди Освобождението от турско робство през 1878 г. В непосредствена близост до пазара се намират Лъвов мост, църквата "Св.св. Кирил и Методий", Синагогата, Централните хали и западната стена на антична Сердика.



Това е първият светофар в София. Радва ме, че все още не е заместен от някой глупав билборд.



Централните хали и на заден план-Синагогата.



Ние -в плетен вариант:)





Най-новото гастрономическо откритие! Малко пространство за хапване на невероятно вкусен кебап с подкрепление от хумус, питки и магданоз+лук и подправки! ммм:) Намира се на ул. Джордж Вашингтон, точно срещу Омбудсмана на Република България. Несравним Колорит! Другият постоянен фаворит е малко заведение за хранене, предлагащо най-добрите турски гозби, домашно приготвен хляб и атмосфера, пренасяща директно в Истанбул:) Намира се на ул. цар Симеон, пресича се Женски пазар и след няколко метра, в дясно:) Вкусноо:)



Хитра хрумка за алармиране от евентуални джоб-чии:)



Имаме промяна! Отговорът е 46!









The Master of the Market!



Patchwork!





Силата на количката!





И накрая отдаваме почит на стрийт арта около Женски пазар!!! Респект:)